Vedonlyöntipörssi

Vedonlyöntipörssi tarjoaa uuden tavan vedonlyömiseen, sillä siinä ei vetoa lyödäkään vedonlyöntitoimistoa vastaan, vaan toisia pelaajia. Tästä syystä vedonlyöntipörssiä kutsutaan myös pelaajapörssiksi.
Parhaimmillaan vedonlyöntipörssit tarjoavat jopa 30% tavallista paremmat kertoimet verrattuna normaaliin vedonlyöntiin. Tällaisessa pörssissä pelaajat ostavat ja myyvät vetoja samaan tapaan kuin tavallisessa pörssissä tehdään osakkeiden kanssa, joten siitä tämä nimitys. Vedon ostaminen on vedonlyöntipörssissä aika samanlaista kuin normaali vedonlyöntikin, erona vain että kertoimia tarjoavat toiset pelaajat, eikä mikään vedonlyöntitoimisto. Pelimuotoja on esimerkiksi kaikille tutut pitkäveto, tulosveto, tasoitusvedot sekä useimmat peruspelit ja jotkut harvinaisuudetkin.

Vedon myyminen taas tuo koko hommaan ihan uusia ulottuvuuksia. Tällöin pelaaja valitsee, paljonko hän on valmis riskeeraamaan ja millaisella kertoimella haluaa vetoaan myydä. Esimerkiksi pelaaja voi myydä vedon jonkin joukkueen häviön kertoimella 2 ja on valmis häviämään 50 euroa. Muut voivat sitten ostaa vetoa 25 eurolla (summa paljonko on valmis häviämään jaettuna kahdella). Riippuen sitten ottelun lopputuloksesta vedon myyjä joko voittaa tai häviää, tai rahat palautetaan takaisin mikäli kukaan ei ostanut vetoa vaikkapa liian pienen kertoimen ansiosta.

Vedonlyöntipörssissä pelinjärjestäjä sitten tekee voittoa sillä tavalla, että hän ottaa pienen komission jokaisesta vedosta. Tässä on erona se, että tavallisessa vedonlyönnissä vedonlyöntisivustoa kiinnostaa paljonkin kuinka tietty ottelu päättyy, vedonlyöntipörssissä ylläpitäjää se ei kiinnosta (ellei sitten ole omia vetoja mukana pelissä), sillä rahaa tulee samalla tavalla joka tapauksessa. Tähänkin hommaan oppii parhaiten käytännössä kokeilemalla, joten siitä vain sivustoille ja vetoja etsimään tai laittamaan, ja esimerkiksi Betfair-sivustolta löytyy myös suomenkielinen opetusvideo, jonka avulla mukaan pääsee helposti.

Hyviä vedonlyöntipörssejä

Nyt kun vedonlyöntpörssien idea on selvillä, niin ei kun pelaamaan! Mutta minne?
Ylivoimaisesti suurin ja suosituin vedonlyöntipörssi on Betfair, jossa lyödään päivän aikana uskomattomat yli 15 miljoonaa vetoa. Betfairilla joko Pelataan tai Tarjotaan, eli Pelatessa veikataan voiton puolesta ja Tarjotessa veikataan häviön puolesta, jolloin muut voivat ostaa vedon uskoessaan päinvastaiseen lopputulokseen.
Myös Betssonilla on vedonlyöntipörssiä, mutta sivusto on Betfairia pienempi.

Strategia vedonlyöntipörssiin

Vedonlyöntipörssissä voi ottaa käyttöön strategian, jonka avulla vältetään kaikki se vaiva, jota tavallisesti vedonlyönnissä tarvitaan tuloksiin pääsemiseksi. Tällä strategialla ei tarvitse etsiä ylikertoimia, tuntea peliä tai joukkueen kuntoa perinpohjaisesti. Näin se toimii:
Ideana on tarjota huonoja kertoimia. Kun joku sitten pelaa tuota kohdetta näillä kehnoilla kertoimilla, pelaajan tulee pelata itse kohdetta paremmalla kertoimella. Tällöin pelaajan kannalta on aivan sama kuinka peli päättyy, koska hän jää kuitenkin voitolle. Strategia perustuu siihen, että pelaajan tulee tarjota huonoja kertoimia seuraavien päivien peleihin, koska kysyntä ja tarjonta ei ole vielä kohdannut. Ja jos joku sitten pelaa tätä huonoa kerrointa, pelaaja itse pelaa parempaa kerrointa ennen pelin alkua, jolloin kertoimet ovat suurimmillaan. Kuinka sitten tietää mitä kertoimia tarjota?

Pelaaja voi mennä osoitteeseen betbrain.com ja kirjoittaa hakuun joukkueen tai joukkueiden nimet. Valikosta etsitään oikeat pelit ja kohdasta 1×2 nähdään mikä vedonlyöntitoimisto on antanut parhaan kertoimen millekin lopputulokselle. Nyt pelaaja sitten ottaa kertoimet tältä sivustolta ja siirtää vedonlyöntipörssiin pienennettyinä versioina. Panoksen valitseminen sitten riippuu siitä, millainen pelikassa pelaajalla on käytettävissään. Mitä suurempia kertoimia tarjoaa, sitä pienempi on panoksen oltava, jotta panos pysyy järkevänä suhteessa pelikassaan. Kun joku sitten tarttuu näihin pelaajan tarjoamiin kertoimiin, on aika mennä itse etsimään sitä lopputulosta, josta jää varmasti voitolle. Kannattaa siis lukea lisää netistä arbitraasi vedosta, jotta varmasti menee koko juttu ymmärrykseen.