Moniveto – tietoa monivedosta

Moniveto on samanlaista kuin tulosveto, mutta vetoa lyödään monista eri kohteista. Tällöin kerroin muodostuu usein hyvin korkeaksi, sillä useiden kohteiden veikkaaminen on vaikeaa. Jalkapallossa kohteita on yleensä kolme ja jääkiekossa kaksi, ja monivetoa voi pelata joko Veikkauksella tai netissä yhdistelmävedoilla. Erona on se, että Veikkauksella pelatessa Veikkaus päättää itse mitkä ottelut se laittaa monivedon kohteiksi, kun taas netissä pelatessa pelaaja voi itse yhdistellä kohteet haluamallaan tavalla.

Suurien kertoimien takia monivedon ei tarvitse osua oikeaan läheskään niin usein kuin vaikkapa tulosvedon tai pitkävedon. Koko pelivuodesta voikin tehdä voitollisen, jos edes yksi moniveto menee nappiin. Monivetoa pelatessa kannattaa myös pelata muitakin vetoja kuten tulsovetoa tai pitkävetoa, ettei pelaaminen turhauta niin pahasti jos voittoja ei pitkään aikaan tulekaan. Tämä voi myöskin auttaa pelikassan pitämisessä kuosissaan.

Kuinka pelataan

Kuten muissakin vedonlyönneissä, myös monivetoa pelatessa kannattaa tehdä otteluanalyysi ja etsiä ylikertoimia. Etenkin ylikertoimien pelaaminen on tärkeää vaikka voitot monivedossa ovatkin tavallista suurempia. Ja ylikertoimia etsiessä kannattaa jättää kokonaan väliin Veikkauksen monivedot, ja alkaa tarkastella kansainvälisten vedonlyöntiyhtiöiden kertoimia. Toinen tärkeä asia johon kannattaa kiinnittää huomiota, on tietenkin kassanhallinta. Monivedossa voittoja tulee harvemmin kuin tulosvedossa tai vaikkapa pitkävedossa, mutta kun se osuu kohdalle, on se sen arvoista. Koska voittoja kuitenkin tulee harvoin, on tärkeää muistaa ettei panosta yhteen vetoon liian suurta panosta pelikassastaan.

Kannattaa myös perehtyä järjestelmiin, sillä usean tulosvedon veikkaaminen oikein samaan vetoon on todella vaikeaa ilman järjestelmän tekemistä. Järjestelmässä joukkueille voidaan laittaa useampi kuin yksi vaihtoehto maalimäärään, ja järjestelmän hinta lasketaan kertomalla ensin maalimäärien vaihtoehdot keskenään, josta tullut summa kerrotaan monivedon panoksella. Tässäkin kannattaa tietenkin pitää huoli, ettei vedon yhteishinta nouse liian suureksi pelikassaan nähden.

Parhaat paikat monivedon pelaamiseen ovat netistä löytyvät kansainväliset vedonlyöntitoimistot. Suosittuja vedonlyöntisivustoja (joilla pelaaminen käy suomen kielellä) ovat esimerkiksi Unibet ja Betsafe. Veikkaukseen verrattuna näissä paikoissa vedonlyönti on kannattavampaa, sillä kansainväliset vedonlyöntitoimistot tarjoavat parempia kertoimia ja monivedossa voi itse yhdistellä haluamansa kohteet. Netissä pelatessa kannattaa myöskin huomioida, että monilla vedonlyöntisivuilla pelaajille tarjotaan erilaisia bonuksia ja tarjouksia tervetulobonuksen ja muiden kampanjoiden avulla. Näillä bonuksilla voi saada varsin kannattaviakin summia ilmaista pelirahaa ja muita etuja, kuten riskittömiä vetoja.

Veikkauksen moniveto

Veikkauksen monivedossa on lähinnä tarjolla jääkiekkoa ja jalkapalloa. Monivedosta on myös Supermoniveto, jolloin veikataan neljää, viittä tai kuutta kohdeottelua. Monivedon minimipanos on kohteesta riippuen 0,05-0,2 euroa, ja maksimipanos on 100 euroa. Voittosumma sitten määräytyy panoksen ja pelitapahtumista laskettavan muuttuvan kertoimen mukaan.

Pelimuotoja ovat järjestelmä, säästöjärjestelmä ja peruspeli. Peruspelissä pelataan yksi maalimäärä jokaiselle kohdepelin joukkueelle, järjestelmäpelaamisella tarkoitetaan vähintään kahden vaihtoehtoisen maalimäärän pelaamista samalle joukkueelle. Tällöin peli sisältää kaikki ne yksittäiset tulosyhdistelmät, jotka valittujen maalimäärien avulla on mahdollista muodostaa. Säästöjärjestelmä taas tarkoittaa järjestelmää, johon sisältyvistä tulosvaihtoehdoista on poistettu kotivoitot, tasapelit tai vierasvoitot, pelaajan oman valinnan mukaisesti. Monivedon palautusprosentti on Veikkauksella pelattaessa 70%, ja kahden voittoluokan monivedossa ylemmälle voittoluokalle jaetaan 50% ja alemmalle 20% vaihdosta.

Monivetoa voidaan myös pelata pikapelinä, jolloin se on minimipanoksella pelattu järjestelmäpeli. Tällöin pelaaja valitsee netissä kohteen ja mieleisensä järjestelmän tai kohteen ja hintarajan, jolloin järjestelmä arpoo lähimmän vastaavan järjestelmän. Pikapelien pelaaminen on nopeaa, ja niiden avulla pääsee hyvin mukaan peliin vaikkei kohdejoukkueet olisikaan tuttuja. Myös porukkapeleinä voidaan pikapelejä Veikkauksella pelata.